torstai 19. heinäkuuta 2012

Kaikki mukaan Muistelokarkeloihin la 21.7.

Muistelokarkeloiden lava.. Valot ja kuva: Joonas Väkeväinen.
Vielä reilut kolme kuukautta sitten kaikki oli silkkaa unelmaa. Juhani Virneksen käynnistämä facebook-ryhmäsivu Huviniemi aka Letkunlava keräsi hetkessä suuren joukon Punkaharjun Huviniemen ystäviä muistelemaan railakasta ja rikasta nuoruusaikaa.

Muistoja villejä ja vapaista illoista, joita saimme viettää Punkaharjun Huviniemessä sen ollessa takavuosina kukkeimmillaan, alkoi suorastaan tulvia vanhoilta Huviniemen-kävijöiltä.

Facebook-ryhmä ei ehtinyt olla koossa montaa päivää, kun heräsi ajatus yhteisen muisteluillan järjestämisestä Huviniemeen. Monet meistä eivät ole käyneet paikan päällä kymmeniin vuosiin. "Onko paikkaa enää edes olemassa?", oli myös yleinen kysymys ja yhteinen huolenaihe.

Huviniemi on saanut levätä rauhassa viime vuodet kauniilla paikalla kirkasvetisen Puruveden Salkolahden rannalla.  Rokki ei ole raikunut rantalepikossa, eikä parkkipaikan petäjät ole saaneet kavereikseen  pullojemmojaan hamuilevia salskeita itäsuomalaisurhoja sekä kevyissä kesämekoissaan ja tiukoissa farkuissaan keimailevia neitoja, ujosti suutelevista nuoristapareista puhumattakaan.

Facebook-sivujen myötä syntynyt tapahtuma valmisteluineen on jo nyt koonnut yhteen satoja ihmisiä. Ilmassa on todella suuren yhteisen nostalgiajuhlan tuntua.  Saarisen Timo kiteytti nämä ajatukset oivallisesti pari päivää sitten facebookissa:

Olen kulkenut ajatuksissani tätä muistojen bulevardia siitä asti kun päätin tulla lauantaina Huviniemeen, ja todennut miten paljon ihania muistoja siihen paikkaan liittyy. Joskus toki vähemmänkin iloisia muistoja, mutta niitä on tosi vähän. Nähdään lauantaina!

Lippuja saa portilta


Lippu kannattaa säästää.
Muistelokarkeloiden infopiste on lauantaina klo 10–16  Punkasalmen eli Punkaharjun kirkonkylän torilla, Kauppatien ja Tehtaantien kulmassa, apteekkia vastapäätä.

Torilla on myynnissä Muistelokarkeloiden 15 euron hintaisia lippuja, joita saa vanhaan tapaan myös Huviniemen portilla olevalta lippuluukulta.  Lippuja ei kannata repiä, sillä samalla piletillä saa alennusta sekä Punkaharjun Retretin että Luston metsämuseon pääsymaksuista.

Talkoohengessä järjestettävä tapahtuma on saanut hyvin mukaan myös yhteistyöyrityksiä. Lista kumppaneista on kirjoituksen lopussa. Tapahtuman tuotto käytetään hyvään tarkoitukseen eli Punkaharjun SOS-lapsikylän nuorten harrastuksiin. Talkoilla on Huviniemeen rakennettu lisäksi uusi terassi, jonka rakennustarvikkeet maksoi Punkaharjun kunta. SOS-lapsikylän nuoret ovat olleet mukana myös tapahtumajärjestelyissä, mm. rakentamassa terassia.

– Talkoohenki ja nuorten hyväksi toimiminen olivat aikanaan Huviniemen toimintaa pyörittäneen Punkaharjun Nuorisotalosäätiön perusajatuksia. Samaa ideaa haluamme toteuttaa Muistelokarkeloidenkin kohdalla, järjestelyissä aktiivisesti mukana oleva Kirsti Lehto kertoi Saimaa-lehdessä aiemmin tällä viikolla. (Lue juttu täältä.)

 

Kimppakyytejä kaivataan



Julkinen liikenne Punkaharjulle on aika hiljaista näin kesäaikana eli bussit eivät kulje, mutta tässä ovat toimivat junayhteydet lauantaina 21.7.
Savonlinna - Punkaharju
12.30 - 13.00
15.30 - 16.00
18.30 - 19.00
Parikkala - Punkaharju
13.34 - 13.53
16.40 - 16.59
19.40 - 19.59

Savonlinnasta on tarjolla kuljetus bussilla hintaan 15 euroa. Kysele lisää numerosta 0400 659 473. Kimppakyytiä tarjoavien ja haluavien kannattaa seurata keskustelua facebookissa sekä ryhmän että itse tapahtuman sivuilla. Tänne voi myös jättä viestin kyydin tarpeesta. Välitämme ne eteen päin.

Punkaharjun taksiasema on vanhalla linja-autoasemalla osoitteessa Kuusitie 1. Taksinumerot ovat 0600 30074 ja 015 441 230.Taksiasemalta on noin nrljä kilometriä Huviniemeen. Kyytiläisiä kannattaa kysellä mukaan myös taksiaseman viereisestä Ravintola Marinosta, jossa tunnelma alkaa kohota varmaan jo hyvissä ajoin lauantaina iltapäivällä.

 

Täyslaidallinen esiintyijä


Kinnusen veljekset.
Huviniemen Muistelokarkeloiden ilta on täynnä ohjelmaa, joten paikalla kannattaa olla jo hyvissä ajoin. Illan kattaus:
17.30 Portit ja baari avautuvat
18.00 Disco
18.30 Illan avaus
18.40 7 Stout Clan
19.15 Bud Jett Power Trio
20.00 Jukka Törmä
21.00 Veljekset Kinnunen
22.00 Maarit & Sami Hurmerinta
23.00 Pelle Miljoona United
1.00 päättyy
Välissä Biisonimafiaa, breakdancea ja muisteloita.

 

Suuri kiitos talkoolaisille ja tukijoille


Huviniemellä on merkittävä paikka kaikkien meidän sydämissämme. Siitä on osoituksena lähes 50 yrityksen mukana oleminen Muistelokarkeloiden tukemisessa. Tässä vielä luettelo yhteistyökumppaneista:
Advancetec Oy
Gym42
Iltalehti
Industria Center Oy Savonlinna
K-Market Kruunu
Kone Kautonen Ky
Konekontu Oy
K-Terämet ky, Rantasalmi 
KT-Paino
Kuljetusliike ja kuormauspalvelu E Paunonen Oy
Lusto Suomen Metsämuseo
Mainostoimisto Grafical Oy
Matkailukeskus Harjun Portti
Matkailutila Naaranlahti
Media Cerevisia Oy
Neste Mertala Pekkoset Oy
Oriflame, Tmi Marjut Haataja
Pekka Laamanen Ky
Pientalourakointi Ari Viinanen
PK-Rengas, Savonlinna
Punkaharjun AM-Asennus Oy
Punkaharjun Kilpi Oy
Punkaharjun Kuljetus Muhonen Ky
Punkaharjun kunta
Punkaharjun Metsäpalvelu Oy LKV
Punkaharjun Monihuolto Oy
Punkaharjun Puutaito
Punkaharjun Taksit Ry
Punkaharjun Vesi ja Lämpö
Puruvesi-lehti
Rakennusliike Käyhkö Oy
Ram Mark Ky
Ravintola Marino
Rilas Oy
Saimaan Juomatehdas Oy
Saimaan Rahtikuljetus Ky
Savonmaa-lehti
Shell Punkaharju / Palveluasema Lötjöset Oy
Siivous-Info Oy
Sioma Oy
Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy
SPR:n Parikkalan osaston ensiapuryhmä
ST Taitoremontit Oy
Taidekeskus Retretti
Tmi Anssi Paajanen
TR-Meka
Tuote Savonlinna Oy
Vanhakallion Perhekoti Oy
Vantaan Timanttiporaus Oy

- Heikki Kähkönen, Helsinki 19.7.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti