tiistai 24. heinäkuuta 2012

Ikimuistoiset Huviniemen Muistelokarkelot

Pasi Huopalainen, Bud Jett Power Trio.
Punkaharjun Huviniemen Muistelokarkelot -tapahtuma kokosi yhteen lauantaina 21.7. melkoisen joukon bändejä ja artisteja, joista suurin osa on esiintynyt Huviniemen lavalla vähintään kertaalleen, monet jopa useammankin kerran eri vuosikymmenillä.

Lavalle nousivat 7 Stout Clan, Bud Jett Power Trio, Biisonimafia, breikkari Vili Väkeväinen, Jukka Törmä, Veljekset Kinnunen, Maarit ja Sami Hurmerinta sekä Pelle Miljoona United. Illan juontajana oli Heikki Kähkönen.

Muistelokarkelot alkoi voimakkaalla rockpoljennolla, jota tarjosivat Savonlinnan seudulta kootut bändit 7 Stout Clan ja Bud Jett Power Trio. 7 Stout Clanin irlantilaisesta ja skotlantilaisesta perinnemusiikista voimansa ammentava folkpunk kiinnosti varsinkin nuorempaa yleisöä. Bändissä soittavat Juho Kosonen, Taavi Kervinen, Julius Piironen, Esa Satomaa, Henri Konttinen ja Elias Koskinen.

7 Stout Clan.
Bud Jet Power Trio rakentuu jo neljäkymmentä vuotta savonlinnalaiseen ja koko itäsuomalaiseen rockmusiikkiin vaikuttaneen kitaristin Pasi ”Bastard” Huopalaisen ympärille.

Triossa mukana olivat myös basisti Ari Peltopuro ja rumpali Henrik Vallius. Tiukkailmeinen ja tuhdisti soiva kitararock ei jättänyt ketään kylmäksi. Parissa encorebiisissä nähtiin lavalla myös Huopalaisen kanssa soittavia muita savonlinnalaismuusikoita.

Biisonimafia ja miesstrippaaja.
Punkaharjulaista osaamista esittivät oman tv-sarjansa sekä stunt-temppujensa myötä maan maineeseen noussut Biisonimafia ja breakdance-taitaja Vili Väkeväinen.

Biisonimafian temput alkoivat ulkona hurjan näköisellä tulishowlla. Sisällä Biisonimafia-duona esiintyneiden Janne Kaperin ja Kaitsu Rinkisen ohjelmassa olivat avustajina mm. miesstrippaaja ja naisseuralainen.

Vili Väkeväinen juontajan tentissä.
Kuva: Leena Ruotsalainen
Yksi illan suurimmista yllättäjistä oli vasta 9-vuotias Vili Väkeväinen, jonka reilun neljän minuutin tanssiesitys upposi yleisöön kuin häkä. Monitaituri Vili on aloittanut breakdancen harrastuksen jo nelivuotiaana, ja taidot ovat karttuneet esiintymisten myötä. Lippa vinossa ja päällä pyörien esiintynyt nuori breikkari on pian valmis jo isommillekin areenoille.

Hittejä ja klassikoita


Jukka Törmä on pitkän linjan blues- ja trubaduuriveijari, joka sai koko salin täyteisen yleisön sympatiat puolelleen. Mies ja kitara taikoivat biisipankista koko joukon yleisölle tuttuja ja Huviniemessä kuultuja ralleja ja hittejä.
 
Jukka Törmä
Törmän esityksen aikana taivas myös repesi ja ukkosmyrsky nousi Huviniemen ylle. Salin ulkopuolella keikan aikaan käyneet kertoivat, että ainakin kerran salama löi Huviniemen kaarihallin peltiseen kattoon. Pari kertaa sähköt myös pimenivät hetkeksi, kun ukkonen jyrisi Törmän soiton ja laulun yli.

– Oli loistava keikka, ja yleisö eli täysillä mukana. Kaiken lisäksi salama iski juuri kun lauloin Voi Luoja, osta mulle Mercedes Benz, Törmä naureskeli shownsa jälkeen.

Jukka Törmä päätti oman osuutensa Juice Leskisen Viidestoista yö -kappaleeseen, jonka kertosäkeistöön osallistui koko halliin ahtautunut väki. Juicen biisi teki omalla tavalla kunniaa myös itse säveltäjälle, sillä Juice, jos kuka on jättänyt Huviniemeen lähtemättömän jälkensä aina 1970-luvun alkupuolelta lähtien.

Veljekset Kinnunen
Veljekset Kinnunen soitti todellisen hittiputken, joka sisälsi koko joukon Hassisen Koneen tuttuja biisejä.

Bändin muusikoista veljekset, basisti Jussi ja rumpali Harri Kinnunen, ovatkin Joensuussa aikoinaan perustetun Hassisen Koneen alkuperäisjäseniä. Bändin muut jäsenet ovat Pekka Devil Virtanen (kitara ja laulu), Atte Härkönen (laulu ja kitara) sekä Kimmo Parviainen (koskettimet).

Jussi Kinnunen ja Pekka Virtanen
Setin aikana kuultiin sekä bändin omia biisejä että Hassisen Koneen kappaleita kolmelta eri albumilta. Muoviruusuja omenapuissa, Tällä tiellä, Täältä tullaan Venäjä ja muut unohtumattomat klassikot nostivat monella kylmät väreet selkäpiihin. Bändin osuus päättyi legendaariseen, Hassisen Koneen Rappiolla-ralliin.

– Olihan mahtavat bileet. Kiitoksia kaikille paikalla olleille sekä järkkäreille, kiteytti Jussi Kinnunen illan annin.

Tunnelmallinen Maarit


Yksi illan odotetuimmista oli Maarit ja Sami Hurmerinnan puoliakustinen duo, joka rauhoitti tunnelman sopivasti Kinnusten ja Pelle Miljoona Unitedin välissä. Maaritin laulu on saanut voimakasta syvyyttä vuosien mittaan, ja yleisö keskittyi kuuntelemaan vanhoja tuttuja balladeja.

Maarit ja Sami Hurmerinta.
Hyväntuuliset Maarit ja Sami olivat itsekin innoissaan suuresta yleisömäärästä, joka lähti välillä mukaan laulamaan kaikille tuttuja kappaleita.

Illan herkin hetki oli, kun Maarit tulkitsi Carole Kingin säveltämän ja Hectorin sanoittaman kappaleen Lainaa vain, jonka Maarit itsekin kertoi olevan yksi hänen kaikkien aikojen kauneimmista esittämistään lauluista.

Maarit ja Sami Hurmerinta päättivät oman osuutensa yleisön toivekappaleeseen Jäätelökesä, johon Maarit pyysi koko yleisön mukaan, ja sadat ihmiset avustivat illan tähteä suurena yhtenäisenä kuorona.

Pelle Miljoona United räjäytti pankin


Tumppi Varonen ja Pelle Miljoona.
Tuhatlukuinen yleisö jaksoi odottaa illan huipennusta aivan loppuun asti. Monia hienoja muistoja herättävässä Pelle Miljoona United -kokoopanossa soittivat Pellen (rummut) lisäksi Tumppi Varonen (basso) ja Jukka Melametsä (kitara).

Bändi paketoi yli kuusituntisen nostalgiaillan jyräämällä vanhoja hittejä sisältäneen sikermän hurjalla energialla.Lanka palaa, Juokse villi lapsi, Olen kaunis, Tahdon rakastella sinua, Moottoritie on kuuma, Gabriel – kaikki taattua Pellen ja Tumpin hittikamaa. Niiden päälle vielä Melan revittelemää Clashia sekä reggaeta Bob Marleyn ja Babylonian hengessä.

Voi sanoa, että vanhat herrat olivat todella vedossa ja yleisö sai, mitä oli tullut Muistelokarkeloilta hakemaan.

– Olipa nasta meininki. Jengi oli täysillä mukana. Hyvät bileet, Pelle totesi lyhyesti keikan jälkeen.

Siihen on helppo yhtyä. Hikisen kostealta illalta ei voi enempää vaatia.

Pelle Miljoona United

Teksti ja kuvat: © Heikki Kähkönen, 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti